NVO s potencialom: Rokometni klub Slovenj Gradec

Kopališka ulica 27, 2380 Slovenj Gradec
rkslovenjgradec2011@gmail.com
https://rk-slovenjgradec.si
https://www.facebook.com/RKSlovenjGradec
https://www.instagram.com/rk_slovenj_gradec/

Za Rokometni klub Slovenj Gradec je bilo leto 2022 najuspešnejše od ponovne ustanovitve leta 2011. Na skupščini po sezoni 2021/22, ko se je RK Slovenj Gradec 2011 uvrstil na odlično 5. mesto v 1. NLB ligi, se je klub zopet preimenoval v RK Slovenj Gradec. Rokometni klub se je v sezoni 2022/23 po dolgih 16-ih letih zopet uvrstil v evropska tekmovanja.

Pred začetkom sezone je v Slovenj Gradcu ugasnilo društvo rokometa za deklice, katere je klub vzel pod svoje okrilje. Tako sedaj v klubu poleg selekcij mlajši dečki A, B in C, starejši dečki A in B, kadeti, mladinci in člani, vadijo tudi 4 selekcije deklic. Skupno v klubu skupaj s šolo rokometa vadi več kot 180 otrok. Vse selekcije tekmujejo v ligah pod okriljem rokometne zveze, kar letno znese preko 70 gostovanj in 70 tekem v športni dvorani Slovenj Gradec.

Po izključitvi ruskih klubov iz evropskih tekmovanj, je 5. mesto dobilo še večjo veljavo, saj je prineslo udeležbo v evropskem pokalu EHF. V klubu se je nestrpno pričakovalo prvi žreb po 16-ih letih brez evropskih tekmovanj. Žreb v prvem krogu logistično nikakor ni bil naklonjen domači ekipi, saj je ples kroglic Slovenjgradčanom namenil neugodni Maccabi Rishon Lezion iz Tel-Aviva. Po dogovoru sta se obe tekmi odigrali v Slovenj Gradcu. Po pravi drami in eni najbolj napetih končnic, so domačini napredovali v drugi krog. A tudi tokrat sreča ni bila na strani Korošcev, žreb jim je namenil lanske zmagovalce pokala EHF, norveški Nærbø IL. Po odlični tekmi na Norveškem, ki se je končala z rezultatom 29:28 za domačine, so Slovenjgradčani na povratni tekmi odigrali sigurno najboljših 45 minut rokometa v sezoni, povedli že za 5 golov, nato pa v končnici tekme plačali visok davek neizkušenosti, ter na koncu svojo prvo evropsko izkušnjo zaključili v drugem krogu pokala EHF