NVO s potencialom: Nogometni klub Peca Črna na Koroškem

Pristava 2, 2393 Črna na Koroškem
nkpeca@yahoo.com
www.nkpeca.com
www.facebook.com/NK.Peca
www.instagram.com/nkpeca

Nogometni klub Peca je v letu 2022 nadaljeval zastavljeni večletni plan delovanja in aktivnosti. V nogometni šoli ima klub štiri mlajše ekipe: U7, U9, U11 in U13. Ekipa U13 v sezoni 2022/23 nastopa skupaj z NK Akumulator Mežica. V nogometni šoli je skupaj prek 40 otrok, ki so stari od štiri do štirinajst let. Z novembrom so se treningi nogometne šole s stadiona prestavili v telovadnico. V decembru so ekipe začele z dvoranskimi turnirji, od 16. do 18.12. so bile naše ekipe tudi na tridnevnem mednarodnem turnirju v Zagrebu.

Nogometna šola že četrto usepešno sodeluje v projektu NLB Šport mladim, s katerim se podpira mlade športnike. Članska ekipa se je lansko poletje močno okrepila in si z novim glavnim trenerjem zadala visoke cilje, ki jih zaenkrat tudi izpolnjuje. Ekipa je po jesenskem delu na petem mestu z majhnim zaostankom za samim vrhom lestvice. V spomladanskem delu je cilj, da NK Peca ostane med najboljšimi petimi ali poseže celo višje. Člani se v marcu odpravljajo tudi na večdnevne obmorske priprave v Umagu.

V oktobru 2022 sta klub in članska ekipa izvedla zelo uspešno dobrodelno akcijo s ciljem zbiranja finančnh sredstev za enega izmed Junakov 3. nadstropja (otroci z rakom). Akcija se je odvila v dveh delih: v prvem delu se je izvedla licitacija dresov znanih slovenskih nogometašev, v drugem delu pa je klub na »dobrodelnem derbiju« med NK Peca in NK Akumulator zbiral prostovoljne prispevke in vstopnino. Celoten izkupiček je bil izjemen: otrok, ki mu želimo čim prejšnje okrevanje in vse dobro, je prejel 4.685 eur pomoči. V mesecu novembru 2022 je bil otvorjen »Klub 100 NK Peca«. Gre za stalno akcijo, prek katere se zbirajo donacije posameznikov, ki želijo s stotimi evri podpreti delovanje kluba. Na stadionu se je za ta namen izdelala posebna ploščo, na kateri so zapisana imena donatorjev.

Vabljeni, da se pridružite.