NVO s potencialom: Kulturno društvo Drugi zvoki

KULTURNO DRUŠTVO DRUGI ZVOKI

Na Šancah 13, 2390 Ravne na Koroškem
JazzRavne@gmail.com
www.JazzRavne.si
https://www.facebook.com/JazzRavne
https://www.instagram.com/jazzravne/
https://twitter.com/JazzRavne

Kulturno društvo Drugi zvoki, širši javnost bolj poznano pod znamko Jazz Ravne, z organizacijo jazz koncertov, Festivala slovenskega jazza, s Šolo Jazz Ravne, izdajami nosilcev zvoka, razstavami in drugimi kulturnimi prireditvami bogati ravensko, slovensko in nenazadnje malce tudi mednarodno kulturno krajino že od leta 2007. 

 

Ob 15. letnici delovanja smo postali član mednarodne organizacije Europe Jazz Network (EJN), mreže, v kateri je poleg nas še 172 organizacij iz 34 držav. Slovenijo trenutno zastopamo trije: Cankarjev dom, Jazz Cerkno in mi, ki smo v primerjavi z večino članov pravi palček. Ne le, da prihajamo iz zelo malega kraja, tudi po sredstvih, s katerimi ustvarjamo program, smo verjetno najmanjši član zveze. 

 

Članstvo nam poleg kopice organizacijskih ugodnosti omogoča, da k nam pripeljemo zveneča imena evropskega in svetovnega jazza, kar se že odraža v kakovosti našegaprograma. Že decembra 2022 smo gostili ene najboljših mladih jazzistov Skandinavije, na seznamu prihajajočih koncertov pa so že nova imena iz Bosne in Hercegovine, Irana, Kube in Španije. Lahko rečemo, da smo s tem naše delovanje postavili na nivo, ki je precej neprimerljiv z dosedanjim, pa čeprav smo tudi doslej gostili zveneča imena mednarodne jazzovske scene. 

Članstvo v EJN ni enosmerna cesta – ravno nasprotno. Omogoča nam tudi odpiranje vrat tujih odrov za naše, koroške zasedbe, ki glasbo ustvarjajo z nami ali z našo pomočjo.