NVO s potencialom: Klub uporabnikov ludoteke KUL Ludek

KLUB UPORABNIKOV LUDOTEKE KUL LUDEK

Mariborska cesta 31, 2360 Radlje ob Dravi                                     
kul.ludeki@gmail.com
www.facebook.com/KUL-LUDEK-342150642657305/
https://www.instagram.com/kul_ludek/

Društvo KUL Ludek je društvo, katerega poslanstvo je negovanje igralne kulture v vsej svoji pestrosti. Z bogatim izborom namiznih in družabnih iger za otroke in mladostnike, družine, pa tudi starejše, omogočamo zanimivo alternativo, z dodano pedagoško vrednostjo, za igrivo, nasmejano in poučno preživljanje prostega časa. 


Skozi igro se učimo za življenje! Igranje je veliko več kot le zaposlitev za otroke. Igranje pomeni eksperimentiranje, spoznavanje novega, drugačnega, učenje drug od drugega ter od samega sebe. Nihče ni vedno zmagovalec. Skozi igro ugotovimo, da so porazi sestavni del življenja, da imamo ob naslednji igri novo priložnost za uspeh. Skozi igro pridobivamo osnovne komunikacijske in socialne kompetenceSploh danes, ko se ob poplavi zabavne elektronike vedno več otrok namesto s prijatelji igra z računalnikom, so naše igralnice in delavnice še posebej primerne za otrokovo razvedrilo in razvoj. Veseli smo, da smo v letu 2022 lahko naredili velik korak v smeri regionalizacije našega delovanja. Poleg rednih dogodkov, ki smo jih pred tem izvajali predvsem v Mežiški dolini, so našim obiskovalcem sedaj na voljo tudi redni igralni večeri v Slovenj Gradcu. Odličen obisk nam ob  tem daje spodbudo za nadaljnje delo. Seveda to ne bi bilo mogoče brez entuziazma naših novih članov, ki z veseljem in igrivostjo te dogodke omogočajo.


V prihodnje bomo še naprej sledili našim ciljem in si prizadevali, da v sodelovanju z drugimi deležniki na mladinskem in izobraževalnem področju delovanje našega društva še nadgradimo. Kar želimo, je dobra igra v dobri družbi!