NVO s potencialom: Društvo košarkarski klub Dravograd

Meža 127, 2370 Dravograd
kkdravograd@gmail.com
www.koroska-kosarka.si
www.facebook.com/kkdravograd
www.instagram.com/kkdravograd/

V Košarkarskem klubu Dravograd Koroška je v tekmovalnem letu 2022/23 v klubskih selekcijah nastopalo 100 košarkaric in košarkarjev, več kot 120 otrok pa se s košarko spoznava na krožkih košarke, ki jih organiziramo po osnovnih šolah po Koroški. Klub se uspešno povezuje tudi s Košarkarskim društvom Soperga iz Slovenj Gradca. Skupno delujemo na šestih osnovnih šolah.

V sezoni 2022/23 vse klubske selekcije nastopajo v prvoligaškem rangu posameznih kategorij. To so ekipe do 12, 14, 16 in 18 let. Zelo uspešni so letos tudi mladinci do 20 let, ki v državnem prvenstvu nastopajo pod imenom Innoduler Dravograd Koroška v 1.B ligi. Zelo uspešno sodelujemo tudi z Gimnazijo Ravne na Koroškem, kjer za dijake izvajamo jutranje treninge. Posebno pozornost si v letošnji sezoni zasluži tudi mlada članska ekipa, ki uspešno nastopa v 4. ligi in je na pragu uvrstitve v četrtfinale.

V klubu smo izjemno ponosni tudi naše reprezentante. Po tem ko sta lani iz evropskih prvenstev prinesla zlati medalji, sta bila tudi letos reprezentančno aktivna Ula Krenk in Uroš Krevh. Ula je poleti nastopila na svetovnem prvenstvu U17 v Debrecenu, v kategoriji U16 na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Banski Bystrici in evropskem prvenstvu na Matosinhosu. Uroš je v vlogi pomočnika trenerja v reprezentanci Slovenije sodeloval na evropskem prvenstvu U20 v Podgorici. Ula je v letošnji sezoni v dresu Cinkarne Celje zabeležila tudi prve minute v prvoligaški članki konkurenci, isto je v dresu ŽKK Konjic uspelo tudi Mojci Arbeiter.