NVO s potencialom: DNŠ Prevalje

DRUŠTVO NOGOMETNA ŠOLA PREVALJE
Ugasle peči 1, 2391 Prevalje
info@korotan-prevalje.si
www.korotan-prevalje.si
www.facebook.com/Korotan-Prevalje-1431820163701830
https://www.instagram.com/nk_korotan_prevalje/

V DNŠ Prevalje (Korotan Prevalje) smo poleg svojega udejstvovanja na področju članskega, mladinskega in otroškega nogometa, kjer imamo sestavljeno celotno tekmovalno piramido, ponosni tudi na svojo organizacijo različnih dogodkov. Pripravlja se različne turnirje in ostale prireditve, a v resnici za manjše nogometne klube pomeni pravzaprav vsaka domača nogometa tekma katerekoli selekcije prav poseben organizacijski izziv, zato smo skozi celotno leto vpeti v koordiniranje in usklajevanje sodelovanja ter izpeljavo dogodkov.

Predvsem se radi lotimo organizacije nogometnega kampa Hermana Čepelnika, ki ga že vrsto let tradicionalno organiziramo na Prevaljah. Takrat okoli 100 otrokom ponudimo teden dni nogometne zabave z različnimi športnimi in zabavnimi aktivnostmi ter obiski znanih nogometašev ali trenerjev. Tudi v letu 2022 ni bilo drugače, lani smo sicer organizirali nekoliko manj drugih dogodkov, ampak Korotanov kamp ni bil nikoli pod vprašajem – uspešno in ob upoštevanju pravil in smernic smo ga izvajali tudi v času pandemije. Vpeljali smo nekaj novosti na zabavnem programu, poleg tradicionalnega igranja nogometa na milnici, ki se ga lotimo proti koncu našega tedna, smo dodali še igranje nogometnega pikada. Obiskal nas je tudi slovenski reprezentant Jaka Bijol. Vse skupaj pa sezaključi z velikim piknikom nogometašev, staršev in navijačev.

Leto 2023 prinaša nove izzive – leto 2023 označuje 90 let, odkar je na Prevaljah prvič stal nogometni klub Korotan. Čaka nas torej leto praznovanja, ki pa s seboj prinaša nova pričakovanja in izzive.