FAR 24

LOOK HOW 𝗙𝗔𝗥 WE’VE COME!
Neimenovan slovenski starševski portal pravi, da otrok pri okrog 9 letih postane 𝘳𝘢𝘻𝘪𝘴𝘬𝘰𝘷𝘢𝘭𝘦𝘤 𝘥𝘳𝘶𝘻̌𝘣𝘦𝘯𝘪𝘩 𝘰𝘥𝘯𝘰𝘴𝘰𝘷, pri čemer išče razloge, da bi izbiral svoje prijatelje in povečeval svoj socialni krog. Merilo za to je največkrat skupna dejavnost, izrednega pomena pa postaja tudi pripadnost skupini.
Upamo si trditi, da je naš otrok, ki je društvo MAD, precej napreden za svojo starost. V devetih letih delovanja je najprej nudil idejni dežnik za istomisleče mlade alternativce, kmalu za tem 4 leta deloval kot prostor raziskovanja, ustvarjanja in udejstvovanja, od 2019 pa se bolj po nomadsko, a še vedno ukoreninjen v slovenjgraško mladež, po najboljših močeh trudil za ohranjanje alter scene. #mladirabimoplac
Kot smo priča različnim mejnikom pri razvoju človeškega otroka, je tudi MAD redno solzil oči svojim mnogim skrbnikom: ob izselitvi iz Celjske, pa ob Zapuščinski obravnavi, lanskem pustu in neverjetnemu angažmaju naših članov ob avgustovskih poplavah …
Da ne bo vse zvenelo kot zgolj samohvala, gremo k bolj konkretnim zadevam: MAD te zadnji majski vikend – na predvečer in na dan mladosti, kakopak – vabi na svoj 𝟵. 𝗿𝗼𝗷𝘀𝗻𝗶 𝗱𝗲𝗻 𝗼𝘇𝗶𝗿𝗼𝗺𝗮 𝟯. 𝗙𝗔𝗥 𝗙𝗘𝗦𝗧! Šli bomo skoraj 𝘢𝘭𝘭 𝘪𝘯, skoraj zato, ker moramo kakšen adut prišparat za svečani jubilej prihodnje leto. 
Praznovanje bosta prvi dan (petek 24.5.) pestrila 𝗵𝗶𝘀̌𝗻𝗮 𝗗𝗝 𝗗𝗲𝘀𝗸𝘂𝘁𝗮 in ogled celovečernega jugoslovanskega filma 𝗥𝗱𝗲𝗰̌𝗶 𝗯𝗼𝗼𝗴𝗶𝗲 𝗮𝗹𝗶 𝗞𝗮𝗷 𝘁𝗶 𝗷𝗲 𝗱𝗲𝗸𝗹𝗶𝗰𝗮 (𝟭𝟵𝟴𝟮). Vstop je brezplačen.
Drugi dan (sobota 25.5) vas ob 14:00 pričakujemo sveže in pripravljene na dan, poln radosti: na stojnicah se nam bo predstavil pester nabor lokalnih društev in umetnikov; kuhala se bo pašta, mogoče celo palačinke. Postavljen bo tudi otroški kotiček, tako da vabljeni vsi mladi raziskovalci in njihovi spremljevalci. 
Za vaše muzikalne užitke bodo poskrbeli:
𝗗𝗝 𝗦𝗰𝗵𝗺𝗼𝗻
𝗔𝗱𝗶 𝗦𝗺𝗼𝗹𝗮𝗿
𝗙𝗶𝗱𝘇̌𝗶 𝗮.𝗸.𝗮. 𝗣𝗶𝗰𝗮𝗯𝗼𝗷
𝗞𝗮𝘃𝗮𝘀𝘂𝘁𝗿𝗮
𝗪𝗼𝘆𝗴𝗻 in
𝗢𝗱𝗽𝗶𝘀𝗮𝗻𝗶.
Vstopnina za člane je 𝟱, vstopnina za nečlane pa 𝟴 ojrov. Vedno smo hvaležni tudi za prostovoljne prispevke, s katerimi še naprej podpirate zgoraj opisane aktivnosti in tumarije.