Aktualno

V Črni na Koroškem združujejo zdravje in šport

Nedelja, 01 Marec 2020 11:09 Napisal Korociv

 

V mesecu marcu in aprilu bodo v Črni na Koroškem potekale številne aktivnosti na področju zdravja in športa. Poleg rednih dejavnosti, ki se izvajajo v okviru projekta “Zdrava Črna”, bodo od 18. do 21.3.2020 potekali “Dnevi za zdravje in šport”. Ob svetovnem dnevu zdravja, 7.4.2020, bo organiziran že tradicionalen dogodek “Dan za zdravje v občini Črna na Koroškem”.

Obe prireditvi bosta povezovali vsebine s področja zdravja in športa, ki bodo namenjene vsem občanom, še poseben poudarek pa bodo namenili otrokom in njihovim staršem. Na različnih prizoriščih v kraju (stadion, šola, telovadnica, kulturni dom, medgeneracijski center, šolsko igrišče, športno igrišče v Rudarjevem, CUDV) se bodo odvijale športno-rekreativne vadbe, predavanja, delavnice ter promocijske aktivnosti preventivnih in drugih zdravstvenih programov.

V Črni na Koroškem se od leta 2017 izvaja projekt “Zdrava Črna”, v katerem sodelujejo Občina Črna na Koroškem, NIJZ - Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Koroška, KOROCIV - Koroško regionalno stičišče nevladnih organizacij, Zdravstveni dom Ravne na Koroškem, OŠ Črna, Vrtec kralj Matjaž, CUDV - Center za usposabljanje delo in varstvo, CSD - Center za socialno delo Koroška ter druge nevladne organizacije in posamezniki s področja zdravja in športa v občini. 

V lanskem letu je projektni svet “Črna - zdravo mesto” izdelal strateški načrt z akcijskim planom na področju zdravja za obdobje 2019-2024. Občina Črna na Koroškem je bila vključena tudi v “Slovensko mrežo zdravih mest”. V mesecu aprilu bo izdelan nov “Katalog aktivnosti na področju zdravja in športa”, ki bo enako kot leta 2018 izšel kot priloga Črjanskih cajtng. 

Kot novost bo v letu 2020 vsako tretjo sredo v mesecu v Črni na Koroškem potekal “Dan za zdravje in šport”, ki bo namenjen vsem občanom z željo po aktivnem preživljanju prostega časa. Informacijam lahko vseskozi sledite na facebook strani Zdrava Črna.

Zadnji vnosi - aktualno

  • 1
  • 2
  • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje