Aktualno

60 let delovanja – društvo tabornikov RKJ Ravne

Torek, 11 Februar 2020 13:32 Napisal

V začetku februarja 2020 je društvo tabornikov Rod Koroških Jeklarjev Ravne na Koroškem praznovalo 60. let delovanja. Hkrati s proslavo in pogostitvijo, ki so jo pripravili v Kulturnem centru na Ravnah, so organizirali slavnosten zaključek dobrodelne akcije "60 let dobrih sledi", ki je v pripravah na praznovanje potekala 60 dni. 

Foto: Fotobarik

V sklopu proslave so podelili kar nekaj društvenih zahval posameznikom, društvom in akterjem v občinskem okolju, ki jim vrsto let pomagajo pri aktivnostih. Prav tako so ob tej posebni priložnosti podelili priznanja ZTS (Zveze tabornikov Slovenije) prostovoljcem in članom društva za dolgoletno sodelovanje, ustvarjanje programa in vzgojo mladih na lokalnem in nacionalnem nivoju. 

Zbrane so  na proslavi nagovorili: starešina Miha Rebol, načelnica društva Tina Gornik, bivši načelnik/starešina RKJ ter trenutno aktualni načelnik za vzgojo, izobraževanje ter delo z odraslimi v Zvezi tabornikov Slovenije (ZTS) Gregor Matavž, župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in pa bivši načelnik ter starešina gospod Milan Klemenc.

Foto: Fotobarik

Proslavo sta z glasbeno spremljavo popestrila člana RKJ, tabornika Filip Dihpol in Gregor Matavž.

Taborniki so se med drugim vseh zbranim zahvalili za sodelovanje pri dobrodelni akciji, kjer so v 60 dneh zbrali 65 kg hrane za zapuščene živali, 120 kg oblačil za socialno ogrožene družine, 20 kg in pa kar nekaj prostovoljnih prispevkov, s katerimi načrtujejo nakup drevesnih sadik, ki jih bodo zasadili spomladi, okoli dneva Zemlje, ki je tudi dan tabornikov.

Foto: Fotobarik

Zadnji vnosi - aktualno

  • 1
  • 2
  • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje