Aktualno

Šola za župane - skupna akcija stičišč NVO

Sreda, 19 September 2018 09:00 Napisal Korociv

Letos prvič vpis v Šolo za župane

Ravne na Koroškem, 19. september 2018 – Pobuda Šola za župane ob jesenskih lokalnih volitvah spodbuja kandidate za župane in lokalne skupnosti k sodelovanju za večjo osredotočenost na programsko delo za prihodnje županske mandate. Pobudo je oblikovalo 12 regionalnih stičišč nevladnih organizacij iz vse Slovenije. Kandidatke in kandidati za župane ter predstavniki lokalnih skupnosti, nevladnih in drugih organizacij bodo za en dan postali sošolci v Šoli za župane. Na 15 dogodkih po vsej Sloveniji se bodo srečali 1. oktobra na Dnevu šole za župane, po prvih ocenah pričakujejo več kot 200 udeležencev. V Koroški regiji pričakujemo okoli 10 udeležencev. Kandidati se lahko prijavijo prek spletnega mesta sola-za-zupane.si do 24. septembra 2018.

Stičišča nevladnih organizacij so pobudo Šola za župane pripravila z namenom vključevanja predlogov, pobud in potreb s strani nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti v programe kandidatov na lokalnih volitvah 2018. V Šoli za župane se bodo drug od drugega učili iz slovenskih primerov dobre prakse. Veliko uspešnih in dolgoročnih projektov in programov občine in nevladne organizacije že vrsto let organizirajo v posameznih krajih, zato je Šola za župane tudi dobra priložnost, da si lokalne skupnosti med seboj izmenjajo izkušnje.

V regionalnih stičiščih nevladnih organizacij si želijo predvsem doseči večje sodelovanje med kandidati in lokalnimi skupnostmi. Šola za župane je platforma, na kateri lahko prebivalci prispevajo k oblikovanju kakovostnega bivanja v skupnosti, kandidati za župane pa pokažejo svoje videnje razvoja. S šolo za župane bodo spodbujali volivce, da izberejo kandidate, ki imajo v programih najboljšo kombinacijo za skupnost, okolje in gospodarstvo.

V Šoli za župane bodo na urniku različne teme, ki so skupne mnogim skupnostim (npr. turizem, podjetništvo, kultura) in se dotikajo vseh generacij – od otrok do starostnikov. Vse pa povezuje želja po večjem sodelovanju prebivalcev pri razvoju občin. Na urniku Šole za župane za županske kandidate v Koroški regiji bomo obravnavali predvsem  področje kulture in mladinsko problematiko.

Med nevladnimi organizacijami, ki se bodo pridružile v Šoli za župane, in njihovimi primeri dobrih praks so humanitarne organizacije, organizacije za pomoč otrokom, športna društva, kulturna društva, turistična društva, mladinske organizacije in organizacije, ki zastopajo določene skupine bolnikov, ter druge.

Dodatne informacije

www.sola-za-zupane.si

Kontakt: Koroško regionalno stičišče za nevladne organizacije (NVO) - KOROCIV

Jure Strah, 031 308 896,  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Organizatorji Šole za župane

BOREO, Regijsko stičišče nevladnih organizacij Primorsko - notranjske regije

Primorsko- notranjska regija

ISKRA– stičišče nevladnih organizacija Istre in Krasa

Obalna - kraška regija

Koroško regionalno stičišče nevladnih organizacij - Korociv

Koroška regija

Regijski NVO center – stičišče nevladnih organizacij regije JV Slovenija

Jugovzhodna Slovenija

Regijsko stičišče Grozd NVO Gorenjske

Gorenjska regija

Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja

Pomurska regija

Regionalno stičišče NVO Planota

Severna Primorska / Goriška regija

Regionalno stičišče NVO Podravja

Podravska regija

Regionalno stičišče za NVO savinjske regije Novus

Savinjska regija

Stičišče NVO osrednje Slovenije

Osrednjeslovenska regija

Zavod Dobra družba

Posavska regija

ZLHT – Regionalni center NVO

Zasavska regija

 

 

Zadnji vnosi - aktualno

  • 1
  • 2
  • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje