Natisni to stran

Vabilo na VIII. letno konferenco koroških NVO

Sreda, 17 Januar 2018 09:24 Napisal Korociv

Koroško regionalno stičišče za nevladne organizacije (NVO) - KOROCIV vas vabi na VIII. LETNO KONFERENCO KOROŠKIH NVO na temo digitalizacije, ki bo v torek, 23. januarja 2018, od 9.30 do 13.00 ure, v prostorih Kulturnega centra Ravne, Gledališka pot 1, Ravne na Koroškem.


PROGRAM

9.30 – 11.00 Delavnica: Digitalno komuniciranje

Kako razmišljati zdravo digitalno? Na trgu je kup digitalnih orodij in praks, niso pa vsa orodja učinkovita in vse prakse dobre. Najbolje se odrežejo tiste organizacije, ki razumejo digitalni portfelj in znajo razmišljati produktno. Razmišljati digitalno pomeni spremljati smernice, skrbeti za visoko stopnjo varnosti podatkov, upoštevati etične kodekse in sprejemati odločitve na podlagi podatkov. Vse to bomo predstavili na konkretnih primerih in nepogrešljivih orodjih. 

Uvod v digitalno komuniciranje: Predstavitev sodobnih orodij za digitalno komuniciranje in organizacijo kampanj, ki jih bomo uporabljali tudi na tečaju: spoznali bomo orodja Slack in Google Docs za skupinsko delo. To so nepogrešljiva orodja za razumevanje digitalnega komuniciranja. Poudarili bomo tudi pomen varnosti in rabo gesel (Last Pass).
Na delavnici bomo postavili ali uredili Facebook stran in izdelali strategijo komuniciranja.

Analitika in odnosi s strankami na družabnih omrežjih: Twitter, Facebook in Instagram kot orodje odnosov s strankami (CRM): Spoznali bomo primere dobrih praks in načrtovali vsebinsko kampanjo za družabna omrežja. Pripravili bomo kampanjo, komunikacijsko strategijo in določili ustrezno občinstvo. Orodja, ki jih bomo spoznali: Tweetdeck, Crowdtangle in Buffer za načrtovanje ter analitiko objav na družabnih omrežjih.

Predavatelj:  Matej Praprotnik, RTV Slovenija
 

11.00 – 13.00 Digitalno gospodarstvo – priložnost za Koroško?

Predstavniki nevladnih organizacij, dijaki koroških srednjih šol, mladi podjetniki, predstavniki občin, gospodarstva, društev in zavodov bodo z osrednjimi gosti razpravljali o priložnostih, ki se na Koroškem odpirajo s pospeševanjem razvoja digitalnega gospodarstva. V okviru razprave bodo zastavljena sledeča izhodiščna vprašanja:

  • Kakšno je aktualno stanje v EU, kateri so scenariji razvoja in možnosti vlaganja v infrastrukturo?
  • Mladi, podjetništvo in digitalizacija. Kako naj lokalno gospodarstvo približa svoje dejavnosti mladim in pospeši digitalizacijo delovnih procesov?
  • Kakšen bo prihodnji razvoj enotnega digitalnega trga v EU in katera znanja in kompetence bodo pomembni za poklice prihodnosti?

Uvodni pozdrav:       Tomaž Rožen, župan Občine Ravne na Koroškem

Razprava:                  Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji

                                 Benjamin Lesjak, Fakulteta za management, Univerza na Primorskem

                                 Ana Pisar, Koroški mladinski kulturni center - KMKC Kompleks

                                   Grega Matavž, Skupina Stroka.si

Razpravo bo povezovala Katarina Nahtigal.