Natisni to stran

50 novih članov K24

Petek, 17 November 2017 17:04 Napisal Korociv

50 NOVIH ČLANOV K24

Letošnje leto je bilo zelo prijazno za obisk hribov. To se je tudi
odrazilo v novem rekordnem dosežku novih članov v K-24. Letos je največji koroški hribovski izziv uspešno zaključilo 50 adrenalinskih pohodnikov, od tega prav tako rekordno število žensk in sicer 17. Skupaj je sedaj v klubu 24 že 351 članov.

Član namreč postane tisti, ki v 24 urah (starejši od 50 let in ženske lahko imajo eno uro pribitka (torej 25 ur) prehodi (ali preteče) brez kakršnekoli pomoči 85 km dolgo pot z okoli 4500 m višinskih razlik po vseh koroških najvišjih hribih Uršlja gora, Smrekovec, Raduha, Olševa in Peca.

V 18. sezoni K-24 se je potrdila teza oz. želja organizatorjev, da klub ni kratkega diha, saj število novih članov ni v upadanju, temveč v stalnem nihanju, kakšno leto je več in nato zopet manj novih članov in obratno. Klub torej živi in privablja in bo privabljal vedno nove izzivalce, ki se želijo preizkusiti v tem napornem izzivu; najmlajši člani še niso bili niti rojeni takrat, ko je klub dobil prvega člana.

V skladu s pravili kluba se bodo stari in novi člani srečali v soboto, 2.12. ob 18 uri v hotelu v Črni, kjer bo slavnostni sprejem novih članov ob zahtevnem izpraševanju in slikovitem pripovedovanju njihovih adrenalinskih doživetij na poti. Glede na rekordni izkupiček bo letos to zelo pester večer!