Aktualno

Mladim prijazna prostovoljska organizacija

Torek, 11 Julij 2017 08:40 Napisal Korociv

Dragi člani in drage članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij!

Na Slovenski filantropiji, koordinatorici Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, smo zasledili povečano zanimanje za pridobitev spletnega znaka Mladim prijazna prostovoljska organizacija. Zato smo za vas pripravili kratko pojasnilo in priporočila.

Znak Mladim prijazna prostovoljska organizacija lahko pridobijo organizacije, članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, ki mladoletnim prostovoljcem nudijo kakovostno mentorstvo in podporo v skladu z ZProst, kar potrdijo s podpisom izjave (v prilogi).

Znak se podeljuje z namenom zagotavljanja kakovostnega mentorstva v organizacijah in spodbujanja prostovoljstva pri mladoletnih. V praksi  namreč velika večina prostovoljskih organizacij potrebuje odrasle prostovoljce, za katere je potrebno manj mentorske podpore, saj je največ prostovoljskih organizacij kadrovsko zelo šibkih.

Trenutno znak Mladim prijazna prostovoljska organizacija ima 147 organizacij.

Priporočila za mentorstvo mladim najdete v prilogi ali na spletni strani http://www.prostovoljstvo.org/za-organizacije/mentorstvo-prostovoljcem/mentorstvo-mladim.

Ob začetku poletnih počitnic 2017 si na Slovenski filantropiji želimo, da bi jih čim več mladih vsaj delno izkoristilo za prostovoljsko pomoč soljudem, živalim, naravi in skupnosti, in pri tem nabiralo pomembne in pozitivne življenjske izkušnje.

Na portalu www.prostovoljstvo.org sta objavljena dva kataloga prostovoljskih priložnosti za mlade – eden za Ljubljano in drugi za vso Slovenijo – ki vabita k odkrivanju bogastva, ki ga pomeni prostovoljstvo za posameznika in za družbo.

--->DOKUMENTI IN OBRAZCI

Zadnji vnosi - aktualno

  • 1
  • 2
  • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje