Aktualno

Slovenska filantropija: regijsko srečanje v Slovenj Gradcu

Sobota, 11 Marec 2017 11:28 Napisal Korociv

Slovenska filantropija bo v letošnjem letu izvedla tri regijske obiske po Sloveniji, da se neposredno na terenu seznanimo z izzivi, s katerimi se srečujejo prostovoljske organizacije v različnih predelih Slovenije, hkrati pa želimo spodbuditi in okrepiti sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami in lokalnimi skupnostmi, jih informirati o novostih na področju prostovoljstva in tako prispevati k razvoju prostovoljstva na regionalni in lokalni ravni.

Regijsko srečanje organiziramo v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec.

Kaj vam ponujamo?

·         Priložnost, da stopite v osebni stik s  strokovnimi sodelavci Slovenske filantropije in pridobite vse informacije, potrebne za dobro in lažjo organizacijo prostovoljstva.

·         Odgovore na vprašanja o  Zakonu o prostovoljstvu (sklepanje dogovorov, vodenje evidenc, vračanje stroškov, nastalih v prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev …).

·         Priložnost za pridobivanje novih prostovoljcev z objavljanjem prostovoljskih zgodb in oglasov za prostovoljsko delo na portalu www.prostovoljstvo.org.

·         Uporabne spodbude za dodatno promocijo vašega dela (uporaba socialnih omrežij, veliki prostovoljski dogodki …).

·         Članstvo v Slovenski mreži prostovoljskih organizacij, ki je brezplačno in prinaša dodatno podporo in ugodnosti za uspešno delo s prostovoljci.

·         Individualne svetovalne ure.

·         Možnost predstavitve vašega pogleda na razvoj prostovoljstva v vaši regiji in na nacionalni ravni, s čimer boste lahko prispevali k nacionalni strategiji na področju prostovoljstva.


Kje in kdaj se dobimo?

S programom za prostovoljske organizacije začnemo v sredo12. aprila 2017 ob 11.00 v prostorih  MKC Slovenj Gradec (Ozare 18, 2380 Slovenj Gradec).

 

Program:

11.00 – 12.30  Posvet/okrogla miza na temo razvoja prostovoljstva v lokalni skupnosti/regiji

11.00 – 12.30  Srečanje strokovnih sodelavcev Slovenske filantropije z mentorji prostovoljstva na šolah.

13.00 – 17.00   Delavnica Zakon o prostovoljstvu  in mentorstvo prostovoljcem v praksi.

 

Prijava

Prijavnico vam pošiljamo v priponki.  Pošljite jo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na naš naslov do petka, 7. aprila 2017.

V primeru velikega števila prijavljenih bodo prednost imeli predstavniki članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Več informacij: Nina Lukashevich, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.01 433 40 24051 389 895.

Zadnji vnosi - aktualno

  • 1
  • 2
  • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje