Aktualno

Planinsko društvo Radlje ob Dravi praznuje 60-letnico delovanja

Četrtek, 09 Februar 2017 11:28 Napisal Korociv

Planinsko društvo Radlje ob Dravi bo v petek, 10. februarja, prav na obletnico ustanovitve društva, slovesno obeležilo 60-letnico delovanja. Slavnostni govornik na prireditvi, ki se bo začela ob 18. uri v prostori MKC v Radljah ob Dravi, bo predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik.

Ob jubileju je Planinsko društvo Radlje ob Dravi, ki ga vodi predsednik Evald Lampreht, izdalo zbornik, v katerem je predstavljena zgodovina radeljskega društva in pohodniški dosežki članov doma in tudi v tujih gorstvih.

Na petkovi prireditvi bodo radeljski planinci razvili nov društveni prapor, ki so ga dali izdelati s pomočjo sredstev donatorjev.

Pri svojem delu v šestih desetletjih društvo vseskozi veliko pozornosti namenja delu z mladimi, izobraževanju vodnikov, markacistov in tudi članov, prav tako skrbi za vzdrževanje več planinskih poti na svojem območju in vse od leta 1984 vlaga v planinsko kočo na Pesniku, ki je v večinski lasti društva. Kočo, ki leži na poti med Ribnico na Pohorju in Ribniško kočo, od leta 1992 daje v najem.

V jubilejnem letu bo društvo, ki ima sedem aktivnih vodnikov, organiziralo okoli 30 izletov po Sloveniji in v tujino, med katerimi so nekateri izleti tradicionalni. Na izletih se radeljskim planincem marsikdaj pridružujejo planinci iz sosednjih in prijateljskih društev. Med drugim sodelujejo s planinci iz Avstrije in s Hrvaške.

Radeljski planinci so tudi pravi evropohodniki, saj osvajajo etape Evropskih pešpoti, od katerih del ene, to je E6, pelje skozi Radlje ob Dravi. V letu 2016 se je nekaj radeljskih pohodnikov udeležilo tudi srečanja evropohodnikov na Švedskem.

Zadnji vnosi - aktualno

  • 1
  • 2
  • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje