Aktualno

IZOBRAŽEVANJE O PRIDOBITVI STATUSA NEVLADNIH ORGANIZACIJ, KI DELUJEJO V JAVNEM INTERESU NA PODROČJU VARSTVA OKOLJA

Petek, 22 April 2011 10:42 Napisal

v torek 24.5.2011 ob 16.uri v prostorih Zavoda PIP stičišča nevladnih organizacij Podravja, Gosposvetska c. 83, Maribor

Izobraževanje je namenjeno lokalnim pobudam in nevladnim organizacijam (društvom, zavodom, ustanovam) na področju varstva okolja, urejanja prostora in ohranjanja narave. Skozi boljšo organiziranost in pridobitev statusa boste postali vplivnejši dejavnik pri sprejemanju odločitev in uporabi pravnih sredstev za trajnostno naravnano varstvo okolja in prostorsko načrtovanje.

 

Program:

16.00 do 17.30 - organiziranost in pridobitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju okolja (Senka Vrbica, univ.dipl.pravnica) - statusna organiziranost (organiziranost v obliki društva) je predpogoj za učinkovito dolgoročno delovanje interesne skupine ali lokalne pobude; - pogoji za pridobitev statusa po Zakonu o varstvu okolja in Zakonu o ohranjanju narave; - kaj omogoča pridobitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju okolja po Zakonu o varstvu okolja in po Zakonu o ohranjanju narave;

17.30 do 17.45 - odmor

17.45 do 19.00 - druge pravice in problemi statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju okolja (Senka Vrbica, univ.dipl.pravnica) - postopek za pridobitev pravice do donacije iz 0,5% dohodnine; - pravica do brezplačne pravne pomoči; - problematika statusov.

Prijava na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefon (01) 521 18 88.

Dogodek organizira Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC, Ljubljana v sodelovanju s partnerjem IPoP Inštitut za politike prostora okviru projekta Mreža za prostor, ki ga delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija, Ministrstvo za javno upravo. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete Institucionalna in administrativna usposobljenost, prednostne usmeritve Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga. Evropa sta omogočila Urad vlade za komuniciranje in Predstavništvo Evropske komisije v RS.

Zadnji vnosi - aktualno

  • 1
  • 2
  • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje