Aktualno

POVABILO NVO ZA SODELOVANJE

Petek, 15 April 2011 10:42 Napisal

ODPRIMO SVOJA VRATA NOVINARJEM

Regionalna stičišča in Center nevladnih organizacije Slovenije CNVOS v okviru pobude MOJA DRUŽBA ( www.mojadruzba.si ) še naprej delujejo za krepitev nevladnih organizacij. Lanska kampanja je bila namenjena sodelovanju med nevladnimi organizacijami in občinami, tokrat pa se bomo z dvema akcijama osredotočili na sodelovanje z mediji in gospodarstvom. Dejavnosti NVO namreč skrivajo mnogo neizkoriščenih priložnosti, ki bi jih lahko ponudili tako enim kot drugim za večjo prepoznavnost organizacije in sektorja kot celote.

VSAK DAN NOVINAR – EN DAN NEVLADNIK

Kako in zakaj odpiramo vrata novinarjem?

Čeprav novinarji redno poročajo o dogodkih in akcijah nevladnih organizacij, nimajo celovitega vpogleda v njihovo delovanje in se ne zavedajo raznolikosti njihovih dejavnosti, kakor tudi ne težav, s katerimi se vsakodnevno spopadajo. Da bi delo v NVO približali novinarjem, jih bomo povabili, da en dan preživijo v NVO. Ne kot novinarji, ampak kot pravi nevladniki, ki se bodo vključili v delo izbrane NVO. Novinarji bodo o preživetem dnevu v NVO pripravili prispevek in sodelovali v glasovanju za najboljši (najbolj poveden) prispevek.

 

Potek akcije

Akcija bo na Koroškem potekala od aprila do septembra 2011. Nevladne organizacije, ki bodo želele sodelovati, se bodo lahko prijavile do konca aprila. Na začetku maja bodo namreč po vsej Sloveniji istočasno potekali novinarski zajtrki, na katerih se bodo novinarji spoznali z NVO in okrepili medsebojne stike. Na koncu maja bo potekal teden NVO novinarjev, teden, v katerem se bodo novinarji prelevili v nevladnike. Čez poletje in septembra bo potekalo glasovanje o prispevkih, vsi skupaj pa se bomo srečali na nacionalnem zaključnem dogodku, kjer bo CNVOS razglasil zmagovalca glasovanja.

 

Kaj boste s tem pridobili?

  • večjo prepoznavnost in medijsko pokritost organizacije,
  • boljše stike z novinarji,
  • stike z NVO širom Slovenije.

 

Kako lahko sodelujete?

V akciji lahko sodelujejo vse NVO, ki dnevno izvajajo aktivnosti, v katere bi se lahko vključili novinarji. Prijavite se lahko tako, da do 30.4.2011 na elektronski naslov regionalnega stičišča Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na KOROCIV.SI, Zveza športnih društev Ravne na Koroškem, Na gradu 6, 2390 Ravne na Koroškem pošljete opis svoje organizacije in dela, ki bi ga novinar opravljal. Pozorni bodite na to, da bo delo povezano z vašim osnovnim poslanstvom in čim bolj zanimivo za novinarski prispevek.

Zadnji vnosi - aktualno

  • 1
  • 2
  • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje