Aktualno

Aktualno

Prosimo za sodelovanje v anketi, s katero želimo prepoznati potrebe mladih v občini Mežica.

Vprašalnik je dostopen na tej povezavi: https://www.1ka.si/a/20fab6db

Za odgovore prosimo mlade, ki so stari od 14 do 35 let.

Vprašalnik je prvenstveno namenjen občanom Mežice in tudi vsem mladim iz drugih krajev, ki so tako ali drugače povezani z Mežico (šola, služba, društva, drugo).

Prosimo, da si za vprašalnik vzamete čas in na vprašanja odgovorite premišljeno (trajanje ankete: cca 15 minut).

Vaši odgovori nam bodo v veliko pomoč pri pripravi nove strategije za mlade v občini Mežica 2023-2026, ki jo pripravljamo mladinske organizacije in mladi iz občine Mežice, Komisija za mlade in šport, Občina Mežica in KOROCIV - Koroško regionalno stičišče za nevladne organizacije (NVO).

Anketa bo odprta do 14.8.2022.

Že vnaprej se zahvaljujemo za tvojo pomoč in sodelovanje!

Organizacije, ki ste vključene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, vabimo k skupni pripravi spletnih katalogov prostovoljskih aktivnosti za mlade v šolskem letu 2022/2023 (eden bo zajel celotno Slovenijo, drugi območje Mestne občine Ljubljana)Premislite kako bi lahko mlade vključili v prostovoljske aktivnosti in jim s tem ponudili priložnost, da naredijo nekaj dobrega in se ob tem tudi učijo za življenje, morda spoznajo kakšen poklic, stkejo nova prijateljstva in pridobijo nekaj izkušenj.

Pri pripravi prostovoljskih aktivnosti razmislite o dveh možnostih vključevanja mladih prostovoljcev:

 • o njihovem sodelovanju v stalnih, rednih prostovoljskih aktivnostih.
 • o posameznih prostovoljskih akcijah in krajših projektih, ki se zgodijo samo enkrat v letu oziroma občasno.

Spletni katalog bomo v septembru posredovali osnovnim in srednjim šolam ter univerzam, objavili pa ga bomo tudi na portalu www.prostovoljstvo.org, kjer bo ostal vso šolsko leto.

Izpolnjeno prijavnico lahko pošljete do petka, 26. avgusta na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

ZNAK MLADIM PROSTOVOLJCEM PRIJAZNA ORGANIZACIJA

Za prostovoljske aktivnosti, ki jih lahko izvajajo mladoletni prostovoljci, potrebuje organizacija znak Mladim prostovoljcem prijazna organizacija. V kolikor ga vaša organizacija še ni pridobila, izpolnjeno izjavo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Prijazno vabljeni k soustvarjanju ponudbe prostovoljskih aktivnosti za mlade v novem šolskem letu!

Koroško regionalno stičišče za nevladne organizacije (NVO) - KOROCIV pripravlja Strategijo razvoja nevladnega sektorja v Koroški regiji 2021-2027.

Vaši odgovori nam bodo pomagali pri pripravi strategije, izboljšanju naših storitev podpore in celostnega položaja NVO v regiji.

Prosimo, vzemite si približno 10 min in izpolnite vprašalnik: https://www.1ka.si/a/d625b6c5.

Anketa bo odprta do 15.8.2022.

Hvala za sodelovanje in pomoč.

Movit ponovno odpira razpis za organizacijo dogodkov v okviru evropskega leta mladih

Ker bi vas radi v letošnjem letu še dodatno podprli pri izvedbi dogodkov, namenjenih mladim, na Movitu ponovno odpirajo razpis, s katerim lahko pridobite podporo za soustvarjanje evropskega leta mladih.

Vsebina in namen razpisa ter finančna sredstva, ki so na voljo za organizacijo dogodkov in delavnic v okviru Mreže vzornikov, ostajajo isti kot pri razpisu, ki je bil objavljen v aprilu, spreminja pa se termin predvidene izvedbe dogodkov, ki je sedaj celoten mesec september, rok za prijavo na razpis pa je 22. julij 2022

Tudi tokrat bo podpora namenjena organizaciji največ 35 dogodkov v lastni režiji in največ 25 delavnic v okviru Mreže vzornikov.

Dogodki, ki jih želite prijaviti v okviru razpisa, naj zasledujejo naslednje cilje:

 • aktivno vključevanje mladih pri snovanju in/ali izvedbi aktivnosti;
 • aktivno državljanstvo mladih (vključno z mladimi z manj priložnostmi);
 • promocija mednarodnih priložnosti za mlade (s poudarkom na programih Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota);
 • prispevanje k zelenemu in digitalnemu prehodu;
 • mobilizacija posameznikov pri nudenju podpore in izkazovanju solidarnosti Ukrajini

Ponovno ste torej vabljeni k organizaciji dogodkov v okviru leta, namenjenega mladim, ali vključitvi delavnic v okviru Mreže vzornikov v vaše aktivnosti. Pri izbiri formata aktivnosti, ki bi jo radi sami zasnovali, imate prosto pot. Lahko je to npr. konferenca, iniciativa, izobraževanje, usposabljanje, raziskava, promocijska aktivnost, mednarodno sodelovanje, … Dovolj je le, da je aktivnost povezana z mladimi in zasleduje zgoraj naštete cilje, ki so neposredno povezani s cilji evropskega leta mladih.

Razpis je namenjen neformalnim skupinam mladim (pod okriljem organizacije), mladinskim centrom, lokalnim mladinskim svetom in mladinskim organizacijam.

Celotno besedilo razpisa si lahko ogledate TUKAJ.

Koroško regionalno stičišče nevladnih organizacij NVO – KOROCIV skupaj s podjetjem Acron d.o.o. podarja darilni kupon za nakup šolskih potrebščin in delovnih zvezkov.

Do 31. 8. 2022 unovčite 20% popust pri nakupu šolskih potrebščin, šolskih torb in nahrbtnikov.

Popusti se ne seštevajo in se obračunajo pri plačilu.  Kupon je unovčljiv v vseh papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More, ter v spletni trgovini Go2school.com in Office&More.

Več o veljavnosti in pogojih koriščenja najdete na KUPONU TUKAJ!

Koda kupona je 2240049!

Naj bodo počitnice brez skrbi!

   

CNVOS je razpisal postopek izbora dveh stalnih predstavnic oziroma predstavnikov (v nadaljevanju: predstavnik) nevladnih organizacij in osmih področnih predstavnikov v Svet ministra za sodelovanje z nevladnimi organizacijami.

Povezava do vsebine razpisa TUKAJ!

Organizacije za okolje - predlagajte svoje predstavnike!

Rok za prijavo je petek, 29. 7. 2022, do 15.00.

Poletje na Ravnah

Sreda, 22 Junij 2022 06:37 Napisal

 

Če kdaj, potem zagotovo letos komaj čakamo poletje! 
Sonce, super družbo in odlične dogodke na terasi DTK-ja, v Grajskem parku in naokoli! 

DOGODKI:

 • 24. 6. 2022 ob 15.00 - otvoritev letnega bazena, kjer vas čaka vodna zabava z DJ-Boris
 • 8. 7. 2022 ob 20.00 - Koncert ALYE na DTK-ju
 • 22. 7. 2022 ob 20.00 - Stand up - Matjaž Javšnik na DTK-ju
 • 5. 8. 2022 ob 20.00 - Duo Muzke na DTK-ju
 • 18. 8. 2022 ob 19.00 - Jazz večer: Moonshinesrs na DTK-ju

Jazz Ravne praznuje 15 let!
Ajda Stina Turek (vokal), Jure Praper (kitara), Vid Jamnik (vibrafon, xylosinth), Jošt Lampret in David Novak (bas), Matjaž Mlakar (saksofoni) in Matic Črešnik (bobni) so naši stari glasbeni znanci, ki so v preteklosti že večkrat sodelovali v različnih glasbenih sestavih. Jedro zasedbe torej tvorijo člani Jazz Ravne, ki so (z)rasli z nami in tako rekoč iz nas. V letu 2020 so bolj za šalo kot zares ustanovili zasedbo The Moonshiners, ki v prvi vrsti navdušuje z lastnimi kompozicijami in s svežimi priredbami skladb različnih zvrsti, jazza, funka, bluesa in še česa.

24. 8. 28. 8. 2022 - Ravenski dnevi

_________________________________________________________________________
Število mest za določene dogodke je omejeno. Rezervacija miz možna na tel. 040 310 566‬ 

Naj se poletje začne!

 

Slovenska filantropija je objavila Katalog poletnih prostovoljskih aktivnosti za mlade.

Mlade prostovoljce v starosti do 30. let vabijo k sodelovanju v aktivnostih, ki bodo med poletnimi počitnicami 2022 potekale v različnih krajih po Sloveniji, marsikatero aktivnost pa lahko izvajate tudi od doma.

Katalog najdete na filantropija.org.

 

Zakoni na različnih področjih zavezujejo nevladne organizacije k hrambi nekaterih dokumentov. Le nekatere je treba hraniti trajno. Ali veste, katere?

 

V pravni službi CNVOS so zbrali podatke o tem, kako hraniti dokumente, katere dokumente moramo hraniti, in kako dolgo moramo hraniti posamezne vrste dokumentov.

Vse informacije o hrambi dokumentov v NVO najdete TUKAJ!

Javni razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje programov na področju kulture v Občini Ravne na Koroškem za leto 2022

Predmet razpisa je sofinanciranje kulturnih programov, ki so v javnem interesu v Občini Ravne na Koroškem, ki se bodo izbrala na osnovi vrednotenja prijavljenih programov in projektov, ki jih bodo izvajalci izvedli v letu 2022.

Osnovna razpisna področja:

 • Programi ljubiteljske kulture
 • Delovanje zveze kulturnih društev
 • Knjiga – izdajateljska dejavnost
 • Lastna kulturna ustvarjalnost

POVEZAVA DO RAZPISA!

 

stran 1 od 46

Zadnji vnosi - aktualno

 • 1
 • 2
 • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje